BIODUMBRAVA o speranta devenita realitate (o microferma bio la 15 km de Bucuresti)

Stiati ca la 15 km de Bucresti aveti la dispozitie o microferma bio ( microferma Biodumbrava) dispusa oricand sa va ofere produse (legume si fructe) proaspete si „nepoluate” chimic cu insecticide, ierbicide sau pesticide.

Oferta noastra cuprinde un segment variat de culturi in camp – legume si fructe.

O lista completa cu produsele noastre si preturi o puteti gasi pe site-ul oficial al microfermei

Produsele sunt certificate de organismul de certificare „Austria Bio Garantie GmbH” .

Microferma este situata la 15km. de Bucuresti, in spatele zonei comerciale Militari – pe traseul str. Uverturii – com. Rosu – com. Dragomiresti – sat. Bacu – com. Joita, sau Carrfour Militari – Linia de centura – com. Dragomiresti – sat. Bacu – com. Joita.

Asteptam ideile si sugestiile dumneavoastra legate de cultura bio.

Reclame

6 responses to “BIODUMBRAVA o speranta devenita realitate (o microferma bio la 15 km de Bucuresti)

 1. „Produsele sunt certificate de organismul de certificare “Austria Bio Garantie GmbH” si conform certificarii produsele pot etichetate ca fiind conventionale!

  Deci, cum ramane: bio sau conventional?

  • Orice producator bio trebuie sa parcurga o perioada de conversie, care poate fi conform regulamentului european de la un an pentru culturile anuale – pana la trei ani pentru culturile perene. Aceasta regula se aplica chiar daca pe solul respectiv au fost culturi care nu au fost tratate chimic.
   Producatorul bio care se afla in perioada de conversie, primeste de la Organismul de Inspectie si Certificare un Certificat in care se specifica „produse conventionale” (conventional = produs in perioada de conversie). Dupa trecerea perioadei de conversie acelasi producator primeste alt Certificat in care se specifica – produs ecologic. In toata perioada de conversie producatorul bio respecta cu strictete aceleasi reguli ca orice producator care detine certificat de produse ecologice. De fapt toata problema este pur scriptica deoarece regulile privind tehnica de cultivare trebuiesc respectate de la inceput din momentul semnarii Contractului de inspectie si certifacare.
   Pentru cei care au acest tip de nelamuriri le fac invitatia sa vina la microferma ecologica Biodumbrava sa vada cum se cultiva „bio sau conventional?”, sa vada cum salata din solar s-a maturizat dupa sase luni (din octombrie pana in luna martie) si ca nu a fost fortata, sa vada cum se respecta ciclul biologic al plantelor, sa vada cum printre legume cresc buruieni, cum printre legume zboara tot felul de gaze, albine, bondari etc.
   Eu sunt un producator care nu vrea sa fie crezut dupa hartii, ci invit clientii sa vina sa vada cum se cultiva si sa se convinga singuri.

 2. Multumesc pentru raspuns, doar ca ati sters comentariul initial 🙂
  Si ar fi fost perfect daca ati fi mentionat ca sunteti in perioada de conversie, in loc sa folositit termenul bio, atat tot. Era o dovada de buna credinta.

 3. Pingback: Combaterea afidelor la tomate. Tratamente in legumicultura clasica vs tratamente in agricultura ecologica - Bioproduct

  • Un eveniment reusit, proiectul „hai sa vorbim bio” sustinut de biocorner. Avem nevoie de astfel de activitati unde clientii pot intelege de ce este mult mai sanatos sa consumi produse bio.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s