Programul “Un copil – o planta”

“Cultiver ton jardin” (VOLTAIRE)

“Sa-ti cultivi gradina”

Pentru a oferi tinerei generatii o educatie in spiritul protejarii mediului si al sanatatii, microferma ecologica Biodumbrava incepand cu anul 2011 va initia programul de educare „un copil – o planta”, unde copiii insotiti de parinti vor cultiva si vor ingriji plantele preferate, iar dupa o perioada de timp acestia vor reveni sa le ingrijeasca si sa vada cum se dezvolta, cum infloresc plantele respective si in final vor culege fructele acestora. Consumand legumele crescute si ingrijite de ei, copiii vor putea face diferenta intre gustul unei legume bio si al celor crescute in mod industrial. Pe langa gust, ei vor constata ca pe baza unor tehnici simple, mentin echilibrul natural si ca in acest fel exista alternative la celelalte tehnici de culturi intensive care polueaza si distrug mediul.

De ce denumirea “un copil – o planta”? deoarece fiecare copil este pentru parinti si pentru noi ca si o planta. Atat copiii cat si plantele cand sunt mici si plapanzi, trebuiesc ingrijiti cu grija, cu devotament si cu atentie. Noi ca „parinti” trebuie sa veghem asupra dezvoltarii acestora si in final sa ne bucuram atunci cand ajung la maturitate si cand “rodesc”. Pe de alta parte, investitia in copiii nostri inseamna investitia in viitorul nostru. Dupa cum se stie, primii ani din viata reprezinta fundamentul dezvoltarii ulterioare a copilului, de aceea este absolut necesar ca in aceasta perioada definitorie sa educam copiii in spiritul cunoasterii naturii si in spritul dezvoltarii si intretinerii unui mediu sanatos. Trebuie sa transmitem copiilor dragostea fata de natura. Sa ii invatam  sa iubesca natura si sa o ajute sa-si mentina acel echilibru ecologic benefic dezvoltarii unei vegetatii sanatoase cu legume si fructe curate si naturale.
Sunt convins ca atat parintilor cat si copiilor le vor placea sa manance sanatos, sa auda un cantec de pasare, sa vada un fluture sau o pasare cum zboara, sa vada o soparla, o broscuta, un melc etc. toate acestea facand parte din echilibrul natural al naturii.
Ce trebie sa faca copiii? Este atat de simplu! Sa lase natura sa-si creeze propriul echilibru, iar noi oamenii sa intervenim numai in cazul unor dezechilibre majore. In acest fel omul protejeaza si traieste intr-o simbioza perfecta cu natura, aceasta rasplatind omul cu produse sanatoase, iar copiii nostri vor creste viguros si vor simti si ei gustul adevarat al produselor de pe vremea bunicilor.

Inscrierea in cadrul programului “Un copil – o planta” se va face in ordinea solicitarilor. Varsta copiilor care participa in cadrul programului este cuprinsa intre 6 ani si 14 ani. Activitatea se va desfasura incepand cu data de 15 mai pe baza unui contract de colaborare intre microferma si parintii copilului. Durata contractului de colaborare va fi pana la inceputul lunii octombrie.
Pentru diferite detalii referitoare la program:
– tel. 0724543869;
– mail: dumbravamarin@yahoo.com

Reclame

One response to “Programul “Un copil – o planta”

  1. Va rog sa-mi trimiteti contractul de colaborare prin email.Doresc si eu sa o inscriu pe nepoata mea Alessia -6 ani

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s