Mania bacteriei E-coli

Probabil ati auzit de ucigatoarea bacterie E-coli care face victima dupa victima in Germania si in alte tari. Se fac tot felul de presupuneri de unde ar veni aceasta bacterie… Intai s-a presupus ca de la castravetii bio ai  spaniolilor, apoi, dupa ce s-a demonstrat ca acest lucru nu era adevarat, s-a presupus ca incarcatura din Spania a fost „completata” cu alti castraveti de origine necunoscuta si ca acestia din urma erau infestati cu acest bacil.

Bacteria E-coli este o bacterie extrem de raspandita… ea se gaseste chiar si in  apa de la robinet. Aceasta bacterie este in mare parte destul de inofensiva Problema este ca acest bacil a suferit o mutatie foarte periculoasa care a facut-o sa devina „ucigatoare”.

S-au speculat diverse scenarii de cum a aparut aceasta mutatie… Un lucru e clar: pana nu se demonstreaza exact prin teste biochimice, nu se poate sti sigur…

Insa, ne permitem sa lansam si noi 2 ipoteze:

1. Datorita vaccinarii intensive a vacilor este posibil ca bacilul sa fi capatat rezistenta la antibiotic si o virulenta fara precedent, manifestata ca o adaptare la conditii ostile. Balegarul acestora daca a fost inprastiat pe terenul agricol inainte de a fi complet maturat sau in cazul in care o inundatie il inprastie pe teren, poate introduce in pamant o bacterie E-coli rezistenta la antibiotice.

2. Datorita stropirilor plantelor cu substante sintetice si toxice (pesticide, erbicide) impotriva bolilor si a daunatorilor urmate de pastrarea legumelor in conditii improprii, cu umiditate si temperatura ridicate este posibil ca bacteria in mod spontan sa fi suferit o mutatie care a facut-o rezistenta la toxine.

In concluzie, acesti super-bacili sunt rezultatul a unor proaste gestionari a resurselor si anume:

–  Cresterea si cultivarea monoculturilor care duce la nevoia de pesticide si erbicide.

–   Injectarea animalelor crescute in centre zootehnice cu tot mai multe antibiotice (chiar si preventiv) ducand la cresterea rezistentei bacteriilor respective si crearea de tupini din ce in ce mai puternice.

–   Lipsa unor controale cu privire la ce substante se folosesc si cantitatile utilizate (in Romania exista „tarani romani” care stropesc cu substante atat de toxice ca sunt interzise in orice domeniu: ex.  DTT, aduse „pe sub mana”).

–   Incurajarea consumismului de alimente de slaba calitate, injectate si superprocesate.

Puterea suprema o are consumatorul si el ar trebui sa ceara mai multa calitate si astfel vom trai mai sanatos.

Reclame

One response to “Mania bacteriei E-coli

  1. „1. Datorita vaccinarii intensive a vacilor este posibil ca bacilul sa fi capatat rezistenta la antibiotic si o virulenta fara precedent, manifestata ca o adaptare la conditii ostile. Balegarul acestora daca a fost inprastiat pe terenul agricol inainte de a fi complet maturat sau in cazul in care o inundatie il inprastie pe teren, poate introduce in pamant o bacterie E-coli rezistenta la antibiotice.”

    As vrea sa subliniez ca vaccinarea nu se face cu antibiotice.
    Virulenta se refera la virusuri, E coli, e o bacterie.
    Si cuvantul cred ca este imprastie nu „inprastie”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s