Mix de legume bio.

In timpul iernii, deoarece nu mai avem la dispozitie aceeasi varietate de legume ca in sezonul cald, conservele si muraturile sunt o buna solutie pentru a mentine aportul de vitamine in alimentatie. Printre cele mai apreciate produse ale noastre se afla mixul de legume, o conserva in compozitia careia sunt ardei, dovlecel, vanata, morcov, sfecla rosie, telina, ceapa rosie, conservate intr-un amestec din care amintim otetul balsamic, uleiul de masline si coriandrul.

Ardeiul contine mult betacaroten, vitamina A si C, dovlecelul si vanata  sunt  surse de fosfor, potasiu si calciu, morcovul trebuie consumat pentru multitudinea de vitamine, B1, B2, B6, H, K, PP si caroten. In compozitia sfeclei intra, pe langa vitmaine, fier si acid folic.

La conservare, in mixul de legume produs de noi, ele nu sunt fierte, deci nu isi pierd vitaminele si resursele nutritive. Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, si fier. Otetul balsamic faciliteaza digestia, regleaza cantitatea de zahar din sange, diminueaza tensiunea arteriala si presiunea sanguina. Are proprietati antiseptice puternice, distrugand bacteriile care stau la originea problemelor stomacale, laringitelor sau faringitelor. Coriandrul imbunatateste digestia si are proprietati bactericide.

Puteti folosi mixul de legume sub forma de garnitura la diverse feluri de mancare dar se poate include in diverse retete, ca de exemplu cea cu ton si orez, pe care am publicat-o deja pe blog:

Sau puteti sa il folositi ca garnitura pentru un preparat din carne.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s