Zacusca dietetica

Va prezentam un alt produs al nostru: zacusca dietetica.

Ea contine: ardei capia , gogosari si vinete, conservate in ulei, otet de mere si otet din vin. Zacusca este unul dintre produsele cele mai consumate in timpul iernii, in Romania. De ce reteta noastra de zacusca este deosebita? Cele 3 ingrediente nu sunt coapte la aragaz sau pe gratar de carbuni, ci le-am copt la foc de lemene.

Ardeiul este a doua sursa de vitamina C, dupa patrunjel. Deasemenea, contine vitamina A, prevenind formarea radicalilor liberi si a depunerii colesterolului.

Gogosarii contin bioflavonizi(ce au proprietati antioxidante puternice), calciu, vitaminele C, A, complexul B, fosfor si potasiu.

Vinetele miscoreaza deasemenea nivelul colesterolului din sange si sunt o sursa de calciu, fosfor si vitaminele PP, A, B1, B2.

Dupa coacere, inainte de a fi conservate, taiem legumele fasii cu un cutit ceramic ce are avantajul de a nu oxida, nu transfera ioni metalici in alimente si in felul acesta produsele nu oxideaza. In zacusca preparata de noi nu exista ceapa prajita sau alte prajeli, cum prevad alte retete. Astfel, cei care au probleme de sanatate cu stomacul sau ficatul o digera foarte usor.

Deci, alaturi de aroma data de coacerea legumelor la foc de lemne, consumand zacusca dietetica preparata de noi, consumati si un produs organic, benefic organismului.

Anunțuri

One response to “Zacusca dietetica

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s