Usturoiul

Fiecare dintre noi stie cate ceva despre usturoi, ca este numit anitibiotic natural, ca este eficient impotriva racelii, oricine a auzit despre calitatile lui. Dar stiti ca previne afectiunile cardiace? Un studiu american a scos la iveala faptul ca uleiul de usturoi contine o substanta capabila sa previna distrugerea tesuturilor cardiace, afectiune care provoca, potrivit specialistilor, atacul de cord.
Socotita o planta miraculoasa, usturoiul a fost utilizat sute de ani pentru vindecarea unui mare numar de boli, de la banalele raceli pana la ciuma. Cercetatorii de la Emory University School of Medicine din Statele Unite ale Americii i-au descoperit insa o alta calitate usturoiului si anume aceea de „aparator al inimii” in fata atacului de cord.
Ei sustin ca uleiul de usturoi contine o substanta denumita trisulfura de diallyl, care protejeaza tesuturile coronariene. Administrat oral, in cantitati mici, uleiul de usturoi poate inlocui cu succes tratamentele injectabile folosite pana acum pentru „repararea” tesuturilor cardiace.
Usturoiul stopeaza, de asemenea, si evolutia tumorilor maligne si tine in frau maladia SIDA, fiind cel mai eficient tratament antiviral dupa propolis si algele albastre.

Cancerul este domeniul in care bulbul de usturoi a repurtat cele mai mari victorii. Oamenii de stiinta au constatat ca tratamentul cu usturoi distruge celulele canceroase si reduce tumorile maligne.
Cancerul de san, de colon si cel de piele sunt forme ale acestei temute boli in care consumul de usturoi s-a dovedit a fi de mare ajutor. Cercetatorii californieni afirma, de asemenea, ca terapia cu usturoi incetineste evolutia unor ciuperci parazite care apar la bolnavii de SIDA.

Consumul de usturoi previne accidentele vasculare. Studii clinice efectuate in 15 tari au demonstrat ca usturoiul actioneaza ca o frana impotriva cheagurilor de sange ce obstructioneaza arterele si impiedica formarea altor cheaguri. Acest fenomen se produce datorita antioxidantilor din catelul de usturoi, capabili sa neutralizeze agentii responsabili de distrugerea arterelor. In plus, specialistii spun ca usturoiul are capacitatea de a reduce placile de aterom si poate preveni instalarea unor noi leziuni la nivelul vaselor de sange. Substantele identificate in usturoi scad tensiunea arteriala, grasimile din sange si regleaza nivelul colesterolului.

Tratamentul cu usturoi s-a dovedit a fi deosebit de eficace si in bolile ficatului si ale bilei. Proprietatile antibacteriene si antivirale ale usturoiului au fost recunoscute pentru prima oara de Louis Pasteur. Datorita faptului ca lupta cu microbii de tot felul, usturoiul este folosit din ce in ce mai des si in medicina veterinara, in locul antibioticelor.

Cu infuzie de usturoi se curata plagile, arsurile si ranile usoare. Decoctul de usturoi combate viermii intestinali, activeaza sucurile gastrice si stimuleaza intestinul gros. Usturoiul este si un diuretic natural. Usturoiul contine vitamina C, B6, seleniu, magneziu, potasiu, calciu, mangan, flavonoide si alicina. Alicina ofera proprietati antibiotice, antivirale si antifungice si este motivul pentru care usturoiul este folosit pentru infectii ale pielii, herpes, negi, la digestie, infectii pulmonare, diaree, tuse si raceala.

Usturoiul detoxifiaza in mod natural organismul. Compusii sulfului din usturoi au efecte antiinflamatorii si inhiba activitatea enzimelor inflamatorii. Impreuna cu vitamina C, acesti compusi ofera protectie impotriva durerii asociate cu atacurile de artrita si astm.

Cum puteam evita sa miroasa respiratia neplacut dupa ce mancam usturoi? Mestecam un fir de patrunjel, rontaim un bob de cafea, bem ceai de menta sau adaugam ulei din arbore de ceai peste pasta de dinti, cand ne spalam.

Surse: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/uleiul-de-usturoi-leac-sigur-pentru-inima-1135193, http://www.nodismed.ro/ghid-de-sanatate/beneficiile-usturoiului-asupra-organismului-6121026.html, http://www.ziare.com/articole/usturoi+fara+miros,

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s