Ficatul si produsele bio

Scurta selectie dintr-o carte de renume – Autor Dr. Max Gerson.

Cea mai mare parte a vietii noastre se bazeaza pe activarea si mentinerea proceselor vitale. Aceasta se bazeaza pe metabolismul mineral si pe functionarea ficatului, care actioneaza precum clorofila din plante, care primeste ionii de la soare si ii transforma, asa cum “viata genereaza viata”. (pg. 93).
Ficatul este cel mai mare organ nepereche din organism, care nu e depasit de nici un altul, in privinta multitudinii si importantei diferitelor sale activitati fiziologice. Prin urmare, starea ficatului si nivelul sau de eficienta functionala au o importanta semnificativa in economia generala a organismului sanatos, cat si a celui bolnav. (pg.49).
Din pacate in zilele noastre deteriorarea (distrugerea) organelor esentiale, ale tractului digestiv si, mai ales, a ficatului, se datoreaza otravirii zilnice permanente, adusa de civilizatia moderna. Aceasta incepe cu solul, care este denaturat prin fertilizari artificiale (ingrasaminte chimice) si epuizare, reducandu-se astfel treptat solul de calitate superioara. In plus, solul este otravit prin stropirea cu DDT, insecticide, erbicide si alte otravuri.
In consecinta, nutritia noastra este afectata prin reducerea de nutrienti necesari grupului Kaliului (ficatul; muschii; creierul; inima s.a.) din fructele si legumele crescute pe un sol atat de otravit. Mai mult, substantele din alimente sunt deteriorate, deoarece acestea sunt rafinate, imbuteliate, decolorate, facute prafuri, inghetate, afumate, sarate, conservate si colorate cu coloranti artificiali. Multe legume si fructe se vand dupa ce au fost tratate pentru a se pastra cat mai bine. Alte alimente contin conservanti daunatori, si, nu in cele din urma, vitele si puii sunt hraniti sau injectati cu stilbestrol pentru a creste in greutate si a fi mai repede “gata pentru piata”. (pg. 51).
Persoanele vegetariene nu sunt nici ele ocolite de bolile degenerative, acestea trebuie sa ia in calcul “nivelul nocivitatii realizat de ingrasamintele chimice, de irigatii si de insecticide, care duce la otravirea cronica a solului iar aceasta poate fi apreciat atunci cand realizam cat de multe toxine patrund in fructele si legumele pe care le mancam, in vite, in ouale si untul pe care le consumam, in laptele pe care il bem noi si copiii nostri. Trebuie de asemenea sa luam in calcul cantitatea imensa de hrana de care are nevoie o persoana de-a lungul unui an si gradul de poluare al acesteia”. (pg. 150).

Concluzia unor specialisti cum ar fi a Dr. Thomas Barrett in “Readers Digest” este urmatoarea: “… numai in cazul in care solul neingrijit corespunzator, solul saracit, fara rame microvietuitoare, va determina, prin intermediul metabolismului sau extern anormal, un metabolism intern la animale si la oameni din ce in ce mai anormal si care va avea drept rezultat, boli degenerative grave.
Solul necesita activitate – circuitul natural de cultivare (crestere) necesita protectie impotriva eroziunii si, in cele din urma, necesita din ce in ce mai putine ingrasaminte artificiale si utilizarea mai mare a reziduurilor organice, intr-un mod cat mai corect, pentru a mentine productivitatea solului si viata acestuia.
Alimentele astfel produse trebuie consummate in majoritate vii si proaspete, si parial proaspat preparate, ca mijloc de existenta, intrucat viata genereaza viata.
Raspunsul la problema diferitelor boli degenerative pare sa fie reprezentat de consumul de alimente vii, proaspete, obtinute prin gradinaritul organic, in paralel cu dezintoxicarea profunda a organismului. (pg. 191).

Am dorit sa fac aceasta scurta selectie, deoarece din discutiile avute cu multi clienti ai fermei ecologice Biodumbrava care sunt medici, se trage concluzia ca, in ultimul timp din nefericire, foarte multi romani incepand cu varste mici sunt bolnavi de diferite boli degenerative (alergii, forme grave de cancer s.a.). Asadar selectia de mai sus s-a dorit a fi expunerea unor medici cercetatori consacrati si recunoscuti vizavi de zicala “spune-mi ce mananci ca sa-ti spun ceea ce devii”.

“Eu consider ca doctorul Gerson este unul dintre cele mai mari genii din istoria medicinii” afirmatie facuta de dr. Albert Schweitzer Laureat al Premiului Nobel.
P.S.
Selectia este facuta din cartea “O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave” autor Dr. Max Gerson, Ed. For You /2005.
Multumim Editurii For You pentru ca ne-a pus la dispozitie o astfel de lucrare.

Reclame

One response to “Ficatul si produsele bio

  1. I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I absolutely love reading all that is posted on your website.Keep the stories coming. I enjoyed it!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s