Produse disponibile in luna ianuarie 2014

Ferma ecologica Biodumbrava si-a propus sa cultive acele tipuri de legume cu valoare Imaginebiologica foarte mare care sunt recomandate pentru diferite boli degenerative cum ar fi: ALERGII, DIABET, diferite forme de CANCER  etc. Aceste legume superioare nutritional, fac parte din categoria legumelor cultivate conform tehnologiilor de productie biologica reglementate la nivel european. Bogate in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti etc., sunt alese cu atentie in urma consultarii multor clienti cu probleme de sanatate, recomandate si prezentate in carti de specialitate in urma studiului diferitelor universitati de renume mondial. In acelasi timp, aceste legume cu rol de autovindecare, sunt recomandate de catre nutritionisti si de catre medici de diferite specialitati: oncologie, cardiologie, gastroenterologie, urologie, diabet zaharat, boli de nutritie si metabololism, medicina interna, medicina de familie, homeopatie, fitoterapie, gemoterapie, chiroterapie etc.

Produsele disponibile din cadrul fermei ecologice Biodumbrava vor fi in functie de sezon. Acestea sunt dupa cum urmeaza:

LEGUME PROASPETE

„Hrana sa iti fie medicament si medicamentul…hrana…” – Hipocrat Ferma ecologica Bidumbrava_1_logoouBIODUMBRAVA-logo

Morcovi bio cu frunze = 8 ron/kg. Contine Imagine002beta caroten care se transforma in vitamina A (anticancerigena) protectoare a vederii si a regenerarii pielii. Stimuleaza lactatia si combate bolile de ficat. Se recomanda in cazuri de anemie. Curata caile respiratorii si este bun remediu pentru bronsita. Bogat in fosfor, este bun pentru a da vigoare mintii obosite si a restaura nervii obositi. Se recomanda copiilor anemici … etc.

Kale bio  = 6 ron/leg  (cantitati limitate). Copy of kale siberian_biodumbrava_2013Kalele sunt pe primul loc in continutul de minerale dintre toate sursele vegetale (contine mult fier, mai mult decat in carnea de vita, calciu mai mult decat in lactate) si pe locul doi dupa ardeiul rosu din punct de vedere al concentratiei de antioxidanti, contine sulforafan ca si broccoli care impiedica divizarea celulelor canceroase, betacaroten necesar in lupta bolilor de inima si imbatranire dar si o mare cantitate de luteina pentru protectia ochilor. Kalele sunt ideale in lupta impotriva osteoporozei si calitatile pot continua … Pot fi servite sub forma de salata, in sucuri si gatite in diferite feluri de la omleta pana la supe etc, etc,…

Mangold bio = 6 ron/leg  (cantitati limitate). Mangoldul are mangoldproprietati identice cu ale spanacului, contine acid folic care se recomanda femeilor insarcinate pentru dezvoltarea fatului. Mangoldul este o sursa de fier, potasiu, calciu, fosfor, antioxidanti, minerale, vitamina A si vitamina  C. Stimuleaza lactatia si este recomandata pentru mamicile cu copii mici care alapteaza. Se poate servi sub forma de salate, sucuri sau preparat in multe moduri pentru diferite mancaruri. A fost cea mai folosita leguma in timpul Imperiului Roman.

Sfecla rosie bio  = 3 – 8 ron/buc in functie de marime. Este una dintre cele mai importante legume din punct de vedere nutritional, fiind bogata in fibre si antioxidanti. Aceasta este bogata in acid folic, vitamine din complexul B, care ne protejeaza de boli de inima si de cancer. O Portie (o ceasca plina cu felii de sfecla) asigura mai mult de jumatate din necesarul zilnic de acid folic. Sfecla rosie este bogata in antioxidantul numit betanina, care ajuta la prevenirea formarii de colesterol rau (LDL).

Ridichii albe bio = 3 – 6 ron/buc. – in functie de marime. Ridichiile – albe sau negre – sunt folosite ca hrană şi tratament încă de pe vremea faraonilor iar la construcţia piramidelor, muncitorii erau hrăniţi cu ridichii , ceapă şi usturoi. O inscripţie în acest sens a rămas drept mărturie de la înălţarea piramidei lui Keops. Aceasta preciza suma plătită – 1.600 de talanţi de argint – pentru procurarea legumelor care serveau ca hrană muncitorilor. De-a lungul timpului, ridichiile au fost folosite pentru tratarea sau prevenirea unor boli interne: colecistite, afecţiuni pulmonare, reumatisme, artrite, eczeme, tiroidă hiperactivă şi hipoactivă. De asemenea, diversele experimente de laborator au scos la iveală că sucul acestei legume este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi şi bilă. Citeste mai mult pe: http://stiri.acasa.ro/social-125/ridichea-un-medicament-vegetal-93120.html#ixzz2jkvUcwTY

Ridichii negre bio = 3 – 6 ron/buc. – in functie de marime. Ridichea neagra, cunoscuta inca de pe timpul Egiptului antic, a fost introdusa in Europa de catre romani. Acestia o foloseau mai mult datorita calitatilor ei terapeutice si foarte des in bucatarie. Cercetarile au evidentiat faptul ca ridichea neagra favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima. Siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. Asupra sistemului nervos, ridichea neagra actioneaza ca un sedativ. In ceea ce-i priveste pe copii, ridichea neagra poate fi un excelent remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra are un gust distinct, usor iute si are in compozitia ei rafanol, vitaminele B si C, magneziu, fier si calciu, iod. Este recomandata in litiaza biliara, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, tuse, reumatism, guta, artrita, astm, alergii, boli de piele. Depurativa si energizanta, ridichea neagra, mai ales sub forma de suc, are darul de a curata ficatul si rinichii de toxine, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara. Sucul se obtine din frunze si radacini cu ajutorul storcatorului de fructe. Se iau cate patru – sase linguri pe zi. Sucul poate fi luat si in amestec cu miere de albine. Se amesteca un sfert de litru de suc cu o jumatate de pahar de miere de albine si se pastreaza la frigider. Se iau zilnic cinci – sase linguri, intre mese. Datorita continutului mare de vitamina C, ridichea neagra are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti, motiv pentru care se si recomanda in perioadele reci ale anului, cand organismul e predispus racelilor si gripei. sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/ridichea-neagra-curata-ficatul-de-toxine-1163815

Gulia conţine zero grăsimi şi este ideală pentru persoanele care ţin cură de slăbire, fiindcă are calorii „negative“, adică aduce în corp numai 4 calorii pe felie, dar stimulează arderile în organism şi, deci, ajută la slăbit. Datorită glucozinolaţilor din compoziţie (dar şi din varza de Bruxelles, varza obişnuită, conopidă şi din broccoli), gulia este o „bombă“ antioxidantă, iar unele studii arată chiar că persoanele care mănâncă cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer. „Efectele anticancer fac din gulii adevărate alimente-medicament. În compoziţia lor mai intră şi o cantitate consistentă de izocianaţi, alte substanţe benefice împotriva celulelor canceroase“, explică specialista Kantha Shelke, cercetător în nutriţie, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Tehnologie Alimentară din SUA. Potrivit specialiştilor, substanţele nutritive sunt mai bine absorbite de organism din guliile proaspete, nepreparate termic. Cel mai recomandat este să le consumi imediat după ce le-ai cumpărat de la piaţă, fiindcă îşi schimbă gustul la mai mult timp de la recoltare. Cum o prepari Dacă nu poţi conuma guliile proaspete, le poţi prepara astfel: tai-o în cuburi, presară peste ea ulei de măsline, sare şi piper şi pune-o într-o folie de aluminiu. Pune-o pe grătar sau în cuptor timp de 10-12 minute. Sau te poţi inspira din bucătăria indiană: pune guliile la murat cu un amestec de sare, turmeric, boabe de muştar, oţet şi ulei. Lasă-le la murat câteva zile şi mănâncă-le alături de pâine şi iaurt. În Nepal, Tibet şi nordul Chinei sunt preparate similar, potrivit „Time“.Citeste mai mult: adev.ro/mpgzjl
O legumă care se înrudeşte atât cu ridichea, cât şi cu varza, şi care a pierdut pe nedrept din popularitate, gulia înmagazinează atât de multe substanţe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de vară.Citeste mai mult: adev.ro/mpgzjl

Dovleac placintar bio = 6 ron/kg. Este bogat în magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi, zaharuri, lecitină, rezine şi enzime cu rol antihelmintice. Pulpa de dovleac este bogată în provitamina A, vitaminele E şi C, hidraţi de carbon, săruri minerale. Semintele crude de dovleac se folosesc pentru eliminarea viermilor intestinali. Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei. http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/dovleacul-tratament-naturist-cu-traditie-10225935/

Pentru a scăpa de viermii intestinali se foloseşte un preparat obţinut din seminţe crude de dovleac, numit şi pastă „antihelmintică” (combate limbricii şi tenia). Pasta se prepară din 100 g de seminţe (păstrându-se pieliţa verde), câte 100 ml de apă şi de lapte şi din trei linguriţe de miere de albine.Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-beneficii-terapeutice-dovleacul-1_50ae2f127c42d5a6639a7789/index.html
Pentru a scăpa de viermii intestinali se foloseşte un preparat obţinut din seminţe crude de dovleac, numit şi pastă „antihelmintică” (combate limbricii şi tenia). Pasta se prepară din 100 g de seminţe (păstrându-se pieliţa verde), câte 100 ml de apă şi de lapte şi din trei linguriţe de miere de albine.Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-beneficii-terapeutice-dovleacul-1_50ae2f127c42d5a6639a7789/index.html
Pentru a scăpa de viermii intestinali se foloseşte un preparat obţinut din seminţe crude de dovleac, numit şi pastă „antihelmintică” (combate limbricii şi tenia). Pasta se prepară din 100 g de seminţe (păstrându-se pieliţa verde), câte 100 ml de apă şi de lapte şi din trei linguriţe de miere de albine.Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ce-beneficii-terapeutice-dovleacul-1_50ae2f127c42d5a6639a7789/index.html

Pastarnac bio = 2 – 6 ron/buc; – in functie de marime (cantitati limitate).

Telina radacina bio = 2-6 ron/buc; – in functie de marime (cantitati limitate).

Salata bio = 5 ron/buc; Frunzele de salata verde contin vitaminele A, C, B1, B2 siImagine010 minerale precum potasiu, fier, fosfor si molibden. Salata verde curata si fluidifica sangele si poate fi folosita in caz de dischinezie biliara si hepatita cronica. Se recomanda persoanelor care au valori crescute ale colesterolului si glicemiei, in boli precum reumatismul, alergiile ori guta. Consumul de salata verde cu ulei de masline obtinut prin presare la rece si otet de mere duce la stimularea digestiei si ajuta la expulzarea mai rapida a toxinelor din organism, mai ales pe cale intestinala.

Spanac baby bio = 5 ron/leg; (Cantitati limitate). Spanacul este foarte bogat in vitaminele A, E, SpanacB1, C si K, in minerale precum fierul, magneziul, calciul, potasiul, in fibre alimentare si acid folic. Spanacul crud sau fiert este o sursa bogata de beta-caroten, luteina si xanten. Acesti constituenti va imbunatesc vederea si va tin departe de unele afectiuni ale ochilor. Datorita continutului ridicat de minerale bazat in special pe potasiu si sodiu, presiunea arteriala este reglata in functie de necesitatile organismului iar fluxul sanguin este stabilizat la parametrii normali. Aceste aspecte contribuie in mare masura si  la mentinerea unei inimi sanatoase. O componenta a spanacului numita CO-Q10 (care nu este altceva decat un antioxidant) joaca un rol important in consolidarea muschilor inimii pentru a-si indeplini rolul major de distribuire continua a sangelui in toate organele corpului. S-a constatat ca acelasi antioxidant trateaza cu succes o serie de boli cardiovasculare grave. Spanacul este o sursa reprezentativa de vitamina K. Acest compus organic natural este implicat printre altele  in procesul de retinere a calciului in oase. In afara de aceasta si unele minerale precum manganul, zincul sau fosforul  contribuie la intarirea oaselor prevenind osteoporoza. Detalii preluate din articolul: http://www.gradinamea.ro/Spanacul___Hrana_si_medicament_7440_550_1.html

Andive bio = 5 ron/buc; Andivele, stimulează pofta de mâncare, prezintă efecte Andive_1diuretice şi uşor laxative, uşurează digestia, stimulează secreţia de bilă şi evacuarea intestinală a acesteia, are efecte mineralizante şi ajută la combaterea paraziţilor intestinali. Andivele acţionează favorabil în litiaza biliară şi în anorexie. Deoarece conţine principii reunite generic sub denumirea de lactucarium (lactucina, lactupicrina), substanţe existente şi în salata verde, andiva calmează uşor sistemul nervos, alină durerile şi prezintă efecte favorabile în caz de stres. Prin prezenţa intibinei, care este o substanţă antioxidantă naturală, andiva diminuează efectele nocive ale radicalilor liberi, întârziind îmbătrânirea şi instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului. Ca plantă proaspătă de iarnă, andiva este foarte valoroasă, aducând organismului principii enzimatice şi depurative, care lipsesc din principalele alimente de sezon.

Cicoare bio = 5 ron/buc; Este un var al andivelor iar o cantitate relativ mica de cicoare verde ofera toata cantitatea necesara pentru o zi de vitamina A care este o vitamina puternic autovindecatoare, vitala pentru sistemul imunitar si pentru protejarea vederii. Cea mai mare parte din vitamina A din cicoare provine din beta-caroten, o substanta care combate cancerul si este transformata in corp in vitamina A.

Rucola bio = 5 ron/leg. (Cantitati limitate). Acesta este un aliment sarac in grasimi saturate si cu Rucolaun colesterol aproape inexistent. Este o sursa excelenta de proteine, tiamina, riboflavina, vitamina B6, acid pantoteic, cupru si zic. In acelasi timp e o sursa bogata de fibre, vitaminele A, C si K, calciu, fier, magneziu, fosfor si potasiu. Toate acestea ajuta sanatatii intarind oasele, pielea, ajutand dezvoltarea si regenerarea celulelor. In acelasi timp, acesti compusi lupta impotriva radicalilor liberi, care provin din surse ca poluarea sau mancarea. Continand ca antioxidanti atat luteina cat si beta-caroten, e un aliment excelent si pentru perioadele de expunere la soare, praf si alergeni. Iar o ceasca de frunze de rucola contine 32 de miligrame de calciu natural, pe langa cantitatile mai mici din celelate minerale enumerate, care se afla insa in cantitate suficienta pentru a proteja impotriva bolilor cronice de genul celor de inima sau diabetul. Rucola este mentionata de mai multi autori ai antichitatii ca fiind un aliment afrodiziac. Virgilliu sustine ca rucola creste dorinta sexuala a oamenilor apatici. http://www.dietetik.ro/rucola/9283.html

Coriandru bio = 5 ron/leg; (cantitati limitate). Curata colonul eliminand metalele grele si toxinele din organism. Elimina gazele intestinale. Combate balonarile. Este recomandat in combaterea colicilor abdominale. Trateaza parazitii intestinali. Previne meteorismul. Coriandrul este o buna sursa de bioflavonoide, care sunt bune in cazul hemoroizilor, varicelor si al altor probleme ale venelor. Coriandrul este cunoscut de mai bine de 2000 de ani. Semintele de coriandru sunt mentionate in vechile scrieri sanscrite, de asemenea seminte de coriandru au fost descoperite in mormintele egiptene. Romanii stropeau carnea cu un amestec de coriandru, chimen si otet, pentru ca aceasta sa nu se altereze.

Fenicul bio = 5 ron/leg; (cantitati limitate). Feniculul stimuleaza digestia si poate fi folosit pentru a calma flatulenta si colicile. Acesta este, de asemenea, antispasmodic, antiinflamator, si are calitati similare cu anasonul în calmarea tusei bronsice. Este de asemenea folosit pentru a stimula fluxul de lapte la mamele care alapteaza.

Ceapa verde bio = 3 ron/leg; Ceapa este o sursa importanta de vitamine: A, solar_ceapa_1B1, B2, B6 si C, fier, antioxidanti, calciu, magneziu, potasiu, acid folic si fibre. Datorita proprietatilor alicinei, ceapa si usturoiul sunt remedii efieciente in tratarea virozelor respiratorii, bolilor cardiovasculare. Consumul cepei previne aparitia cancerului de prostata, cancerului pulmonar si inlatura unele dintre efectele nocive ale fumatului, poate creste cu 10% viteza de gandire si cu pana la 20% viteza de memorare. Copiii care consuma ceapa verde zilnic, cresc mai repede in inaltime. Datorita calciului pe care il contine, ceapa verde previne aparitia osteoporozei si creste rezistenta osoasa. Ceapa este unul din cele mai puternice antibiotice naturale. Are proprietati antimicrobiene, detoxifica organismul, stimuleaza sistemul imunitar si reduce inflamatiile. Ceapa nu vindeca numai raceala si gripa, ci este recomandata si pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru imbunatatirea digestiei, calmarea tusei si ameliorarea durerilor de gat.

Praz bio = 2 ron/buc. Prazul este benefic: in:afectiuni ale sistemului respirator praz 2(are efect emolient, antiseptic, expectorant, emolient): tusea, raguseala, gripa, laringita, afonie, traheita, faringita, benefic in afectiuni ale sistemului cardiovascular,  digestiv, are efect diuretic si antiseptic. Se poate folosi in boli de nutritie: rahitism, obezitate, diabet si cu succes in alte afectiuni precum: cancer, viermi intestinali, hemoragie nazala, reumatism, impotenta, astenii, insomnii, migrene. Faraonul Keops le oferea soldatilor lui favoriti legaturi de praz drept recompensa. De la egipteni, prazul a ajuns la romani si la greci, care l-au raspandit in intreaga Europa si in nordul Africii. http://www.culinar.ro/articole/farmacia-verde/secretele-prazului/199/2407/

Usturoi verde bio = 4 ron/leg;  Socotita o planta miraculoasa, usturoiul a fost utilizat sute de ani pentru vindecarea unui mare numar de boli, de la banalele raceli pana la ciuma. Usturoiul stopeaza evolutia tumorilor maligne si tine in frau maladia SIDA, fiind cel mai eficient tratament antiviral dupa propolis si algele albastre. Substantele identificate in usturoi scad tensiunea arteriala, grasimile din sange si regleaza nivelul colesterolului. Acest antibiotic natural are capacitatea de a controla nivelurile de zahar din sange si de a oferi organismului substante minerale importante precum magneziu, mangan, fosfor si cupru. Usturoiul este eficient in tratarea diferitelor tipuri de infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului.

Patrunjel verde bio = 3 ron/leg. (cantitati limitate).

Telina frunze bio = 3 ron/leg. (cantitati limitate).

Menta bio = 5 ron/leg. (cantitati limitate).

Papadie bio = 3 ron/leg; (Cantitati limitate). Papadia este foarte mult consumata in Japonia, Italia, Franta, India, SUA, etc., fiind cultivata ca orice planta de gradina. Frunzele verzi contin vitaminele A, B2, G si D, precum si numeroase elemente minerale. Papadia li se recomanda persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului sangvin, pentru ca are o actiune hipocolesterolemianta; celor care au nevoie de un tonic care sa le stimuleze organele digestive si secretorii, pentru o mai buna digestie a alimentelor si o mai buna eliminare a deseurilor alimentare; celor care li se recomanda cresterea debitului urinar, pentru ca potasiul din planta îi confera calitati diuretice; celor care doresc sa apeleze la un remediu natural pentru prevenirea formarii calculilor biliari.
Se foloseste atunci când doriti sa va curatati sângele de impuritati, sa tratati dermatoze de origine hepatica, sa alinati durerile reumatice, în special în cazurile de reumatism asociate cu o insuficienta hepatica sau biliara.

Oua (mai mult decat bio) = 1,5 ron/buc.

PRODUSE CONGELATE

Dovlecel congelat = 6 ron/punga de 500 gr. (recomandat pentru mancarea bebelusilor).prod_congelate

Ardei congelat = 6 ron/punga de 300 gr. (recomandat pentru mancarea bebelusilor).

Fasole pastai = 8 ron/punga de 500 gr.

Mix legume bio congelate = 7 ron/punga de 300 gr. Ideal pentru orice tip de mancare. Contine morcov, telina, patrunjel, pastarnac.

Rosii bio congelate = 9 ron/punga de 1 kg.

Rosii cherry bio congelate = 8 ron/casoleta de 200gr.

Morcov bio baby congelat = 5 ron/punga de 300gr. Ideal pentru mancarea copiilor.

Spanac bio baby congelat = 5 ron/punga de 150gr.

Kale bio congelate = 6 ron/leg.

Mangold bio congelat = 6 ron/leg.

Broccoli bio congelat = 9 ron/buc. Contine sulforafan si indol 3 carbinol Imagine013doua substante puternic anticancerigene – divizeaza celulele cancerigene. Broccoli este bogata in fibre care ajuta la formarea unui sistem digestiv sanatos. De asemenea este bogata in acid folic care protejeaza inima, in vitamina C si beta-caroten, doua substante care intaresc sistemul imunitar. Broccoli are atatea virtuti nutritive, incat ar trebui mancata de mai multe ori pe saptamana, fie cruda fie gatita. (Pasaz preluat din cartea „Puterea autovindecarii” pg. 41, scrisa de dr. Fabrizio Mancini presedinte al Universitatii Parker).

Conopida bio congelata = 8 ron/buc. Este bogata in foarte multi nutrienti Imagine016cum ar fi substante fito-indol-3-carbinol, sulforafan, etc, care ajuta la prevenirea cancerului de prostata, ovarian si de col uterin. Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu contine amidon si poate fi consumata in curele de slabire. Printre proprietatile importante ale conopidei se numara prevenirea bolilor de inima, a atacului cerebral, detoxifierea organismului, bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic, antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului si sprijina sistemul imunitar. Datorita continutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentitiei.

A se vedea articolele: https://biodumbrava.wordpress.com/2012/01/05/legumele-si-fructele-congelate-cea-mai-buna-solutie-in-anotimpul-rece/;https://biodumbrava.wordpress.com/2012/01/09/cat-din-substantele-nutritive-se-pastreaza-dupa-congelarea-fructelor-si-a-legumelor/

Fructe:

Mure bio congelate = 8 ron/cas de 160gr.

Capsuni bio congelati = 8 ron/cas de 200gr.

Zmeura bio congelata = 8 ron/cas de 160gr.

Coacaze bio congelate = 8 ron/cas de 160gr.

Suc de catina bio cu miere bio = 27 ron/500gr. Comanda cu cel putin o saptamana inainte de distributie, deoarece are termen de valabilitate mic.

Pulbere de catina bio = 12 ron/100gr.

Produse semipreparate:

Zacusca dietetica = 20 ron/borcan de 400gr. (ardeiul si vinetele sunt coapte la foc de lemne ceea ce-i confera un gust deosebit). Foarte mult apreciata de clientii din tara si strainatate. (cantitati limitate).

Ghiveci de legume = promotional – 12 ron/borcan de 400gr. Are un continut mare de antioxidanti dintre care reamintim numai cativa: Rosveratrol, licopen, sulforafan, betacaroten etc. Concentrat mare de ghiveci de legume3minerale si vitamine cu puternice efecte antioxidante, toate legumele sunt bio – in compozitie intra urmatoarele legume: morcov, sfecla rosie, telina, varza, broccoli, conopida, ardei gras, capia si gogosar, kale, mangold si lista continua pana la peste 30 de componente pe care va lasam sa le descoperiti. S-a dorit reeditarea gustului de altadata din anii 1970 – 1980. Compozitia este facuta in mod traditional la foc de lemne. Toate legumele sunt din ferma. Un produs foarte apreciat de clienti, acesta poate fi consumat rece la orice ora din zi sau incalzit impreuna cu alte alimente. Este recomandat datorita compozitiei generoase tuturor persoanelor dar in special celor care au regim alimentar si a celor care tin post. Este de asemenea recomandat persoanelor cu copii, sau persoanelor in varsta datorita calitatilor nutritionale, putand fi folosit cu succes impreuna cu alte alimente in prepararea diferitelor tipuri de mancare. Atentie! Se pastreaza in frigider la temp. de 3-5 grade iar dupa desfacerea borcanului se consuma in maxim 2-3 zile deoarece nu contine conservanti fiind o mancare dietetica.

Tocana de legume = promotional – 12 ron/borcan de 400gr.  Continutul si calitatile sunt identice cu ale Ghiveciului de legume cu diferenta ca are un continut redus de orez conform retetei.

Muraturi bio asortate = 8 ron/borcan de 800gr. sau 15 ron/borcan de 2.5 kg. muraturi asortate1“Muraturile sunt cunoscute si apreciate de peste 4000 de ani, fiind mentionate si in biblie” specifica d-l prof.univ.dr. Gheorghe MENCINICOPSCHI intr-un articol din revista Doctorul Meu. Tot aici d-l profesor specica: „In procesul natural de fermentatie, microflora existenta pe legume si fructe, transforma glucidele din acestea in nenumarate substante biologic active benefice, vitamine B1, B2, vitamina A, acid lactic, alcool, arome. Foarte important este faptul ca prin procesul de murare se pastreaza substantele valoroase din legumele supuse acestui proces natural de conservare. Astfel muraturile asortate devin un aliment probiotic, cu efecte curative, pastrandu-si compusii anticancerigeni (glucozinolati), hepatoprotectori (sulforafan), anti-inflamatori – antioxidanti (vit. C, vit. A, vit. E, zincul), fibrele alimentare 3 g%, (combat constipatia si detoxifica colonul), mineralele, potasiu (250 mg %), magneziu (16 mg%), fier (1,1 mg%), calciu (60 mg%), imbogatindu-se in acid lactic, reglator al microflorei intestinale si un conservant  ideal, bacterii probiotice (Lactobacili) benefice pentru intarirea sistemului imunitar si sanatatea colonului.
Muraturile, pe langa toate aceste avantaje au si o densitate calorica foarte mica cuprinsa intre 20 – 25 Kcal la 100 grame, fiind indicate si in dietele pentru mentinerea siluetei”. Am vrut sa fac aceste precizari si sa recomand consumul de muraturi asortate si a verzei murate deoarece abia in ultimele decenii cercetarile efectuate asupra acestora care sunt fermentate natural, (nu cele industriale conservate in otet), au dezvaluit virtuti alimentare si terapeutice extraordinare. Muraturile asortate inclusiv varza murata sunt indicate in multe afectiuni. Ex. in hepatite:   Sulforafanul din varza murata, fibrele alimentare, antioxidantii, au efecte hepatoprotectoare, stimuland sinteza unor enzime implicate in fazele I si II de detoxifiere hepatica. Combate de asemenea constipatia amplificand detoxifierea corpului si protejarea ficatului. In cancer: Varza murata natural are efecte antitumorale-anticancerigene inducand apoptoza in celulele maligne prin intermediul glucozinolatilor. Si exemplele continua… A se vedea art. MURATURILE un aliment exceptional probiotic, cu efecte curative. https://biodumbrava.wordpress.com/2010/12/ si in completare art. Muraturile – unice prin efectul lor simbiotic https://biodumbrava.wordpress.com/2011/11.

Varza bio murata = 8 ron/kg. Conţine fibre alementare, minerale, vitaminele A (protejează pielea şi mucoasele), B12 (protejează sistemul nervos şi te menţine tânăr şi în formă ), C (cu efect antioxidant) şi E (efect antioxidant), zinc, potasiu, acid lactic (care contribuie la întărirea sistemului imunitar) are efect hepatoprotector şi luptă împotriva cancerului.  Ajută la îmbunătăţirea digetiei şi detoxifiază intestinele datorită fibrelor şi mineralelor pe care le conţine. În plus, combate constipaţia. Anumiţi compuşi scad nivelul colesterolului rău, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare şi a aterosclerozei. Efectele sale revitalizante şi remineralizante cresc rezistenţa organismului la infecţii. Varza murata are un conţinut scăzut în calorii şi, de aceea, este ideală în cura de slăbire. Dacă este consumată aproape zilnic, varza murată creşte apetitul sexual şi prelungeşte erecţia. De asemenea varza murata poate aluga febra (pune-o pe talpi şi acoper-o cu şosete timp de 25-30 de minute) şi durerile de cap (pune puţină varză într-un tifon şi aplic-o pe locul dureros).

Pasta de tomate din rosii bio cu rosii cherry = 12 ron/borcan de 400g – cu o concentratie foarte mare de licopen care este anticancerigen. Poate fi folosita la prepararea diferitelor tipuri de mancare.

Pasta de tomate din rosii bio cu rosii cherry = promotional – 25 ron/sticla de 1000g – cu o concentratie foarte mare de licopen care este anticancerigen. Poate fi folosita la prepararea diferitelor tipuri de mancare.

Cum se desfasoara distributia:

Distributia are loc o data pe saptamana in ziua de joi orele 19.00 – 20.00 pe str. Romancierilor in fata Colegiului Tehnic GH. Airinei (Liceul P.T.T.R – cart. Dr. Taberei).

Comenzile se primesc la unul din tel: 0724.543.869; 0757.247.501; 0760.517.646, in cursul saptamanii dar nu mai tarziu de ziua de marti ora 22.00.

Alte variante de distributie.

Clientii care nu pot veni pe str. Romancierilor si le este mai usor sa ajunga la magazinul Bacania Veche in spatele stadionului Dinamo – str. Barbu Vacarescu nr.49, pot merge la magazin sa ridice comenzile – joia in jurul orei 19,00 – 20,00 sau vinerea dimineta. Comanda se primeste telefonic in cursul saptamanii dar nu mai tarziu de marti la orele 22 iar vloarea minima este de 60 ron.

Pentru clientii din Bucuresti sau din alte localitati din tara care vor sa primeasca produsele la domiciliu, acestea vor fi trimise cu serviciul de curierat rapid Fancourier in ziua de joi si vor ajunge in ziua de vineri. Comenzile trebuiesc facute telefonic tot pana in ziua de marti orele 22. Plata se va face la primirea coletului, valoarea minima este de 80 de ron iar transportul va fi platit de client in functie de greutatea acestuia si de distanta de transport.

Pentru orice alte detalii va rog nu ezitati sa ne sunati la unul din telelefoanele de mai  sus.

P.S. Deoarece siteul:http://www.biodumbrava.ro este in refacere, toate disponibilitatile vor fi trecute pe acest blog.

certificat_2_2013O parte dintre clientii noi sunt curiosi sa afle daca am certificare bio la produsele cultivate. In aceasta situatie, vin in intimpinarea lor si afisez alaturat certificatul bio. Pe noul site voi afisa toate certificarile din momentul semnarii contractului cu Organismul de Inspectie si Certificare.

Anunțuri

4 responses to “Produse disponibile in luna ianuarie 2014

  1. in cazul in care doresc sa primesc comanda prin Fancourier, caserolele cu fructe congelate cum sunt tinute peste noapte?

  2. As dori sa stiu ce contine o legatura (exp.:kale,sau menta ,etc.)
    Nu am consumat produsele dvs. si nu sint familiarizata cu termenii .
    va multumesc

    • Majoritatea legumelor frunza se vand la legatura. Nu cred ca a-ti cumparat pana in prezent patrunjelul frunza, mararul, leusteanul… la kg. La fel si eu distribui acest tip de legume tot la legatura. Daca produsele sunt la maxim de vegetatie, legatura am facut-o generoasa mult mai mare. Daca acestea (legumele) au fost intr-o perioada de vegetatie dificila (temperaturi scazute noaptea si luminozitatea pe timpul zilei scazuta ceea ce a determinat o dezvoltare foarte lenta a plantelor, logic ca legaturile au fost mai mici. Aceasta este filozofia legaturilor. Daca nu a-ti consumat produsele din cadrul fermei ecologice Biodumbrava, nu aveti cum sa stiti. Clintii mai vechi si constanti s-au familiarizat foarte bine si chiar au prioritate in achizitia produselor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s