DESPRE CLOROFILA – AVERE SI IGNORANTA

Am fost tot timpul fascinat de culoarea verde cruda si stralucitoare. In cadrul fermei ecologice Biodumbrava avem majoritatea legumelor cu o astfel de culoare, ce pot fi admirate in special dimineata pe roua cand rasare soarele, sau dupa o ploaie de vara cand toata natura parca reinvie…spectacolul este fantastic. La nivelul frunzelor este o “uzina chimica” care lucreaza continuu, iar rezultatele sunt exceptionale daca acest lucru are loc in multa lumina si in special in mult soare. Acest spectacol al culorii verzi se intampla de peste 7 ani in cadrul fermei ecologice Biodumbrava. Astfel cu timpul in cadrul fermei ecologice Biodumbrava am devenit foarte bogat…iar aceasta avere imensa vreau sa o impart cu oamenii de langa mine, cu romanii de orice varsta. Numai ca ignoranta lor de peste 7 ani ma descurajeaza. Din pacate sunt foarte putini cei care cunosc, consuma si apreciaza aceasta avere…

Dar despre ce este vorba?

In aceasta magie a vietii, a naturii, exista o substanta, una singura, care este cheia tuturor transformarilor: clorofila. Descoperirea ei a revolutionat biologia, fiind decriptat astfel – e drept, doar partial – procesul prin care razele soarelui dau viata pamantului: fotosinteza. Micile molecule de clorofila, uluitor de asemanatoare globulelor rosii – elementul de baza al sangelui uman – sunt temelia vietii pe aceasta planeta. Ele mentin in viata nu numai plantele, ci (conform ultimelor descoperiri) si animalele.

Clorofila sau pigmentul clorofilian reprezintă cea mai importantă substanţă organică din natură şi probabil din întregul Univers.

Sangele verde, cum mai este numita aceasta substanta, da energie organismului, actioneaza ca antioxidant indepartand metalele grele, ne regleaza tranzitul intestinal, ne vindeca si ne alina ranile, incetineste procesul de imbatranire, ne protejeaza impotriva radiatiilor cancerigene, precum si impotriva substantelor chimice nocive. Pe masura ce studiile biologice avanseaza, este pusa in evidenta o legatura uluitor de puternica, misterioasa, intre om si aceasta substanta vitala. Se pare ca organismul uman este programat de la Dumnezeu sa interactioneze intens cu acest elixir verde, care-i modifica in bine majoritatea proceselor vitale.397404

Cea mai intensa actiune a clorofilei se exercita asupra sangelui uman, compensand carentele in anumite minerale, ajutand la eliminarea toxinelor. Ideea populara ca o cura de urzica, de leurda, de salata sau de spanac verde “innoieste sangele“ si-a gasit astfel un suport experimental extrem de serios. Oamenii de stiinta au cautat sa dezlege misterul acestei interactiuni intre “sangele plantei“ si sangele uman. Doctorul în chimie Richard Willstatter, de origine germană, a determinat încă din 1913 faptul că, clorofila are o compoziţie foarte asemănătoare cu aceea a hemoglobinei din sângele uman. Dacă în cazul hemoglobinei, compuşii de bază sunt carbonul, oxigenul şi azotul, grupaţi în jurul unui atom de fier, în cazul clorofilei vom regăsi aceleaşi elemente componente, grupate însă în jurul unui atom de magneziu. beneficios-clorofila-l-enpcq6

 Cum se produce întregul proces al fotosintezei este încă un mister, el constituind unul dintre acele secrete ale vieţii despre care savantul dr. H. E. Kirschner, afirma că se află la graniţa între sensibil şi invizibil. Descoperirea clorofilei ca substanţă complexă, cu rol de bază în procesele de fotosinteză a adus o rază de lumină în desluşirea misterelor lumii vegetale şi a permis totodată să fie înţelese în mod mai profund procesele prin care “alimentele verzi” (fructele şi legumele proaspete, verdeţurile etc.) pot constitui veritabile me dicamente naturale.

Un specialist american renumit, dr. Bernard Jensen, a studiat această substanţă vegetală – clorofila, timp de mai bine de 40 de ani, iar concluziile la care el a ajuns au fost uluitoare: de la afecţiuni hepatice, la anemie, de la tulburări de digestie, până la afecţiuni grave cum sunt diabetul, astmul sau chiar cancerul, extractele pe bază de clorofilă, “băuturile verzi” sau pur şi simplu consumul preponderent de verdeţuri (sub forma unor cure intensive) pot determina îmbunătăţiri radicale ale stării de sănătate. De altfel, sutele de cazuri vindecate precum şi amploarea pe care activitatea doctorului Jensen a luat-o în special în anii ’90 constituie dovezi cu adevărat convingătoare ale eficienţei tratamentelor sale.

Care este însă misterul care face ca ingredientele naturale din plantele verzi, bogate în clorofilă să poată juca rolul unor “medicamente”, având în acelaşi timp avantajul uriaş de a fi complet lipsite de toxicitate, indiferent de forma de administrare: sucuri, consum de crudităţi sau chiar clisme, comprimate, preparate injectabile.

Pornind de la constatatrea faptului ca aceasta (clorofila) are o compoziţie foarte asemănătoare cu aceea a hemoglobinei din sângele uman asa cum s-a specificat mai sus, mai multi specialisti in nutritie au inceput sa administreze diferite “concentrate naturale” bogate în clorofilă. Au constat ca dupa scurt timp s-a îmbunătăţit calitatea sângelui uman iar mai multe cazuri de anemie, rezistente la formele clasice de tratament, au fost ameliorate considerabil după numai două săptămâni de utilizare a acestui tip de alimentatie cu produse bogate in clorofila.00002images

Nu este deloc un fenomen surprinzător dacă avem în vedere faptul că clorofila reprezintă unul dintre cele mai rafinate şi mai complete suplimente de minerale din lumea vegetală, care sunt extrem de uşor asimilabile de organism, fiind absorbite în circulaţia sanguină la scurt timp după ingerare. Odată ajunse în organismul nostru, produsele bogate in clorofilă îşi încep acţiunea complexă, determinând modificări la nivelul tuturor sistemelor importante ale corpului: sângele este gradat îmbogăţit şi purificat, ficatul este drenat, eventualele tulburări digestive sau chiar anumite00281images forme de ulcer sunt mult atenuate, vindecarea diferitelor inflamaţii este accelerată.

În 1980, dr. Chiu Nan Lai, de la Universitatea din Texas menţiona într-un raport faptul că atât clorofila, cât şi alţi nutrienţi care se găsesc în alimentele verzi reprezintă veritabile bariere de protecţie împotriva chimicalelor toxice şi radiaţiilor. El a constatat că clorofila, stopează efectele mutagene şi generatoare de cancer ale mai multor substanţe chimice recunoscute ca fiind carcinogene. În plus, cercetări mai recente realizate în mai multe laboratoare din lume au evidenţiat faptul ca clorofila reprezintă un adevărat agent anti-oxidant care diminuează într-o măsură considerabilă efectele agresiunilor produse asupra organismului de către poluare, fumul de ţigară, alimente prăjite excesiv, etc.

In ce consta terapia cu clorofila?

Consta pur si simplu in administrarea pe cale orala de frunze foarte bogate in clorofila. Studiile efectuate in Statele Unite pe aceasta tema au avut rezultate exceptionale. Clorofila declanseaza procese puternice de dezintoxicare, favorizeaza asimilarea si fixarea mineralelor vitale, stopeaza infectiile. Printre beneficiile curei cu clorofilă pot fi numite si: reglarea tranzitului intestinal, cicatrizarea rănilor, încetinirea procesului de îmbătrânire, efect protector împotriva radicalilor liberi, eliminarea toxinelor din sânge, tratarea anemiei, rezolvarea carenţelor de calciu şi magneziu, tratarea acneei şi a diferitelor forme de alergie cutanată, ameliorarea gastritei şi a altor afecţiuni ale stomacului. Aplicata extern, cicatrizeaza ranile si mareste viteza de regenerare a tesuturilor.

Legume verzi bogate in clorofila sunt: kale, spanac, mangold, macris, tatsoi, red mustard, mizuna, salata romana, broccoli, varza, urzica, papadie, rucola, iarba grasa…etc. Dintre plantele aromatice bogate in clorofila se pot specifica: patrunjelul, telina frunze, leusteanul, mararul, feniculul, menta, busuiocul, coriandrul…etc. Acestea te ajuta sa iti detoxifici corpul si sa-i faci plinul cu vitamine (K, C), calciu, magneziu si chiar acizi grasi Omega 3. Iarba de grau, iarba de orz, lucerna, algele, spirulina…etc. sunt de asemenea printre cele mai bogate surse de clorofila. Consumate fie ca pudra, fie ca suc, acestea sunt pline de beneficii, reduc durerile si inflamatiile, contine o multime de vitamine din clasa B, motiv pentru care intareste sistemul imunitar, contribuie la regenerarea celulara si impiedica dezvoltarea tumorilor, vindeca infectiile si indeparteaza stresul si depresia. O parte dintre plante gen spirulina, alge…etc nu au un gust prea placut, motiv pentru care trebuiesc incluse in smoothie-uri.

Cum se obţin extractele de clorofilă

Extractele de clorofilă se obţin cu ajutorul storcatorului cu ax melcat cu presare la rece (cel mai eficient), sau cu ajutorul mixerului electric sau pur si simplu manual. Dacă doriti să preparaţi extractul cu ajutorul unui mixer, atunci acesta se obţine astfel: puneţi într-un vas de plastic un mănunchi de frunze proaspete, (provenite dintr-o cultura organica-ecologica) cât să le cuprindeţi între degetul mare şi arătător şi un pahar cu apă plată. Mărunţiţi frunzele cu ajutorul mixerului, apoi filtraţi extractul pe care trebuie să-l beţi cu ajutorul unei site din plastic si se bea in decurs de 15 minute pentru a evita oxidarea acestuia. Daca sucul nu poate fi consumat intr-un timp scurt, atunci cantitatea ramasa se poate depozita in frigider intr-un recipient de sticla si consumat in perioada urmatoare dar nu mai mult de doua zile. O alta varianta de pastrare pe termen lung a surplusului de clorofila, ar fi depozitarea sucului in sticle de plastic si congelarea acestuia. La nevoie se decongeleaza si se bea in cursul zilei. Prin congelare sucul isi mentine calitatile, toate enzimele atat de necesare organismului se pastreaza datorita congelarii,  dar acest lucru va fi studiat intr-un alt articol.

Dacă nu aveţi storcator cu ax melcat sau mixer, extractul de clorofilă se poate face si manual: alegeţi cateva frunze de kale, mangold, macris, pătrunjel, ţelină, urzică, lucerna, menta sau salvie, pe care le tocaţi foarte mărunt şi le puneţi, cu suc cu tot, într-un vas emailat sau din sticla si le acoperiti cu apă plată sau apă de izvor. După şase ore de macerare, se filtreaza extractul cu sita din plastic si se consuma in perioada imediat urmatoare pentru a evita oxidarea. Pentru un gust mai placut se poate introduce zeama de lamaie si miere si dilua cu apa plata.

Practic oricine, tanar sau batran, sanatos ori bolnav, poate urma o cura cu clorofila. Periodic, organismul are nevoie de dezintoxicare, iar clorofila este un mijloc sigur si eficient de purificare. O cură cu clorofilă durează 12 zile, insa efectele se observă chiar si după 5-6 zile. Deoarece aceasta cura are efecte foarte puternice de detoxifiere asupra organismului, cantitatea de suc verde consumată creşte progresiv, cu câte 50 ml în fiecare zi. In prima zi se bea doar un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea mesei de dimineata – a doua zi se dubleaza cantitatea de extract (100 ml), si bea in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara- intre zilele 3 si 11 se mareste doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizand-o in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale – in a 12-a zi se bea cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese.maxresdefault

Ceea ce am prezentat mai sus este foarte pe scurt, doar ca sa avem unele cunostinte primare. Mai multe informatii pot fi aflate daca studiati bibliografia anexata. Pentru cei care tin la sanatate si-si doresc sa fie sanatosi este de datoria lor sa se informeze, iar acum se pot gasi cu usurinta gratie internetului foarte multe informatii despre cura cu clorofila si sucurile verzi unde in occident rezultatele sunt spectaculoase. Diferite combinatii de sucuri din legume constituie adevarate pachete fortifiante pentru ficat, rinichi si glandele suprarenale (esentiale pentru buna functionare a creierului, a inimii, a sistemului vascular, a rinichilor, etc.). De asemenea, ele au un bogat continut electrolitic, furnizand organismului inclusiv calciu, magneziu, potasiu si sodiu, care constituie mineralele fundamentale in alcalinizarea sangelui. Asa cum s-a specificat si mai sus, bauturile cu un continut mare de clorofila (“sange vegetal” sau “sange verde”), purifica sangele uman si sistemul limfatic (care are rol de a proteja si a mentine organismul curat).

In loc de concluzie

In introducere am specificat ca sunt bogat facand precizarea ca cea mai mare avere a mea este clorofila concentrata in majoritatea legumelor din cadrul fermei ecologice Biodumbrava. Valoarea acesteia este cu atat mai mare cu cat clorofila provine din legume cultivate intr-un sistem ecologic, atestat si controlat, fara sa fie stropite cu substante chimice si de sinteza, fara a fi erbicidate, fara a fi stimulate…etc. Acest izvor de sanatate –clorofiala- este din pacate necunoscuta si nestiuta la care se adauga si ignoranta oamenilor. Marea mea bucurie si satisfactie ar fi ca sa existe cat mai multi romani care sa inteleaga sa verifice si sa testeze ceea ce s-a specificat mai sus. Doresc ca aceasta avere sa o impart cu orice roman care este dispus sa-si schimbe stilul de viata si alimentar. Se pare ca inteligenta naturii este mult superioara celei umane deoarece majoritatea legumelor cu frunza verde din cadrul fermei sunt de cele mai multe ori “devorate” de tot felul de vietati cum sunt: melcii cu cochilie, limacsii, paducii de frunza, puricele verzei…etc. OARE DE CE?

Bibliografie:

Robert Morse – Sa traim sanatos fara toxine : alimente si plante pentru regenerarea celulara completa – Ed. Paralela 45, Ed. A 4-a/2011

http://www.lavi-enrose.com/cura-cu-clorofila/

http://www.germalex-germeni.ro/index.php/noutati/terapia-cu-clorofila

http://www.puterea.ro/monden/cura-de-sanatate-cu-clorofila-detoxifiaza-ofera-energie-organismului-si-stopeaza-imbatranirea-78812.html

http://foodstory.stirileprotv.ro/nutritie/5-alimente-bogate-in-clorofila-pe-care-sa-le-mananci-mai-des

http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_index_enciclopedic_substanteClorofila.html

http://www.click.ro/utile/sanatate/de-ce-este-benefica-o-cura-cu-clorofila

Prima pagină › Maratoanele Descopera › Mari întrebări

vezi toate articolele din Mari întrebări › Mari întrebări

http://www.descopera.ro/mari-intrebari/14666945-ce-este-clorofila

http://terapii100.blogspot.ro/2014/03/cura-cu-clorofila.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s